piątek, 18 grudnia 2009

Strudel z sosem czyli rolada z ciasta francuskiego

To danie jest szybkie i wg mnie bardzo smaczne :) Prosta przekąska :)


Składniki:
op. ciasta francuskiego
po 15 dag wędliny i startego żółtego sera
cebula
po łyżce keczupu i majonezu
szczypiorek
2 łyżki Śmietany
sól, pieprz
zioła do sałatek
Sos czosnkowy:
2-3 ząbki czosnku
4 łyżki jogurtu naturalnego(w oryginale jest śmietana)
2 łyżki majonezu
po łyżce suszonej bazylii, oregano, koperku, natki pietruszki
sól, pieprz
Dodatkowo:
kilka plastrów żółtego sera

Wędlinę kroimy w kostkę, cebulę i szczypiorek siekamy. Mieszamy ze Śmietaną, serem i majonezem. Doprawiamy. Ciasto rozwijamy, kładziemy nadzienie, zawijamy. Smarujemy keczupem, układamy plastry sera i pieczemy ok. 25 min. w 220 st.C. Składniki sosu mieszamy i polewamy upieczoną i pokrojoną roladę. Smacznego :)


Przepis pochodzi z tego miesięcznika i został stworzony przez p.Małgorzatę Olędzką. Ja kupuje każdy numer bo są to bardzo proste przepisy i co najważniejsze-wypróbowane!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz