poniedziałek, 8 marca 2010

Potrawka wegetariańska

Szybka, zdrowa i sycąca. Może być pomysłem na obiad lub kolacje.
Przepis pochodzi z "Teletygodnia".


















Składniki:
3 cebule
2 ząbki czosnku
2 papryki najlepiej czerwone
marchewka
puszka pomidorów
4 łyżeczki przecieru pomidorowego
puszka białej fasoli
puszka czerwonej fasoli
sól, pieprz, papryka w proszku ostra

Obraną marchewkę pokroić w kostkę. Cebule i czosnek posiekać. Paprykę drobno pokroić. Zeszklić na oliwie cebule i czosnek, dodać marchewkę i parykę. Smarzyć ok. 5 minut. Pomidory rozgnieść i dodać do składników. Dusić 10 minut i wymieszać z przecierem. Odsączyć fasolę z puszki i dodać do warzyw. Na koniec przyprawić. Podawać z ryżem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz