poniedziałek, 9 lutego 2015

Sałatka z ciecierzycą i fetą

Bardzo zdrowa i syta, nadaje się na porządną przekąskę :) Do tego niezmiernie szybko się ją robi, zajęło mi to dosłownie 5 minut!
Ciecierzyca jest w ogóle moim ostatnim odkryciem, bo nigdy dotąd jej nie używałam. Ostatnio przyrządzam ją na wiele różnych sposobów, ale o tym innym razem :)
Przepis znalazłam tutaj.


Składniki:
2 szkl. ciecierzycy (już ugotowanej)
2-3 pomidory (lub kilka koktajlowych)
opakowanie sera feta
czerwona cebula
sok z połowy cytryny
garść lub dwie natki z pietruszki

Pomidory pokroić w ćwiartki, fetę i cebulę w kostkę, natkę posiekać.
Wszystko wymieszać z sokiem z cytryny. I to by było na tyle!

PS. Podobno można też dodać jakieś pestki, np. słonecznika albo płatki migdałowe. Nie próbowałam, ale na pewno by pasowały.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz