Sałatki uwielbiam ze sobą zabierać na uczelnię. Mam w ten sposób pyszne i zdrowe drugie śniadanko. Lepsze to, niż kanapki :) Ostatnio zrobiłam właśnie tę, z przepisu kuchareczki58, z własnych rzodkiewek i koperku. Trzeba korzystać z wiosennej zieleninki, na którą tyle czasu czekałam z utęsknieniem :)
Składniki:
1 większy por
puszka groszku konserwowego
pęczek rzedkiewek
10 dkg żółtego sera
10 dkg szynki
3 jajka ugotowane na twardo
dużo posiekanego kopru
majonez
sól, pieprz
Pora pokroić w krążki. Szynkę, żółty ser, rzodkiewkę i jajka w kostkę. Dodać odsączony groszek,posiekany koper, sól, pieprz i odrobinę majonezu. Wszystko wymieszać i gotowe.
Smacznego!
połączenie rzodkiewki i pora musi być ostre :) już mam ochotę na tą sałatkę!
OdpowiedzUsuńNo tak, troche ostrawa, ale jeśli ktoś takie lubi to jak najbardziej polecam :)
OdpowiedzUsuńhehe zaraz bede robila juz mi slina cieknie:> zapraszam do mnie na bloga tez mam przepisy
OdpowiedzUsuń